Балетът Ромео и Жулиета“, постановка на Варненската опера с хореографията и режисурата на Сергей

...
Балетът Ромео и Жулиета“, постановка на Варненската опера с хореографията и режисурата на Сергей
Коментари Харесай

Ромео и Жулиета“ на Варненската опера гостува в НДК през март

Балетът „ Ромео и Жулиета “, режисура на Варненската опера с хореографията и режисурата на Сергей Бобров, гостува на 9 март в зала 1 на НДК, оповестяват от „ Монте мюзик “. Музикалният шедьовър на Сергей Прокофиев е въодушевен от сюжета на едноименната Шекспирова творба.

Солист на „ Болшой спектакъл “, един от сътрудниците на Мая Плисецкая, Сергей Бобров израства като хореограф при Юрий Григорович. Работохолик, съвършен актьор, хореограф и режисьор, той е огрян от концепцията по какъв начин да сътвори танцовото преобразяване на фамилия Капулети. Най-великият роман за любовта и гибелта стартира с една светла и жизнерадостна атмосфера от площадите в ренесансова Италия, описват от екипа.



Сергей Бобров

Костюмите са на художничката Ася Стоименова. Диригент е Иван Великанов. Роден в Париж, във вените му тече френска, съветска и еврейска кръв. В ранна детска възраст той свири на пиано, приключва Московската консерватория, през годините е награждаван неведнъж като диригент и режисьор на балетни спектакли в цяла Европа и Русия.

Постановката на Бобров е направена особено за Варна. Ролята на Жулиета извършват три балерини – Анастасия Лебедик, Клер Мари Гилард Лестан и Мартина Префетто. Ромео е Марко Ди Салво, Тибалт – Пиер Гастон, Меркуцио – Павел Кирчев. Премиерата бе през август предходната година на фестивала „ Опера в Летния спектакъл “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР